Krzysztof Kukucki

Opis

Radny Rady Miasta Włocławka, przewodniczący Klubu Radnych SLD, przewodniczący Rady Miejskiej SLD we włocławku

Data urodzenia: 25 października 1980

Stan cywilny: żonaty

Rodzina: żona Marzena oraz synowie: Szymon, Marcel, Filip

Ukończone szkoły: Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy - politolog o specjalności integracja europejska; Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie - studia podyplomowe w zakresie komunikacji społecznej

Przebieg działalności społeczno - politycznej: Radny Rady Miasta Włocławek; Przewodniczący Komisji Budżetu, Rozwoju i Promocji Miasta; Przewodniczący Klubu Radnych SLD; Członek Zarządu Miejskiego SLD; Asystent europosła Janusza Zemke; Wiceprzewodniczący Kujawsko - Pomorskiej Rady Wojewódzkiej SLD; Wiceprzewodniczący Rady Miejskiej SLD; Sekretarz Generalny Federacji Młodych Socjaldemokratów; Wiceprzewodniczący Rady Krajowej FMS; Przewodniczący Kujawsko - Pomorskiej Rady Wojewódzkiej FMS; Przewodniczący Rady Miejskiej FMS; Członek Prezydium Samorządu Studenckiego  Akademii Bydgoskiej - Sekcja Informacji; Członek Zarządu Koła Naukowego Studentów Politologii Akademii Bydgoskiej

Zainteresowania: polityka, ekonomia, sport, a zwłaszcza koszykówka i F1.

Sam o sobie: Moja rodzina z Włocławkiem związana jest od czterech pokoleń. Od najmłodszych lat rozrywała mnie energia, dlatego też udzielałem się w różnych organiacjach zrzeszających wielu ludzi, np. Związek Harcerstwa Polskiego, Zespół Folklorystyczny "Kujawy". To zaoowocowało wieloma przyjaźniami, które trwają do dziś. Podczas studiów również nie próżnowałem. Działałem na rzecz wybranych organizacji studenckich. Dzisiaj zawodowo wykorzystuję wiedzę, którą zdobyłem w czasie studiów.

Kontakt

Strona internetowa: www.kukucki.com.pl

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera!